vom Weissen Unterberg
– Družinski & športni Švicarski beli ovčarji –

Brejost potrjena! V oktobru pričakujemo mladičke Švicarskih belih ovčarjev! ♥️

Vesele novice! Brejost potrjena! V oktobru pričakujemo mladičke Švicarskih belih ovčarjev!

Koledarji 2020

Že tradicionalno, 4. leto zaporedoma, bo naše stene krasil koledar Švicarskih belih ovčarejev "vom Weissen Unterberg".

Švicarski beli ovčar je vsestransko uporaben pes 

V prvi vrsti je Švicarski beli ovčar odličen družabnik in družinski pes, njihov karakter, inteligentnca in želja po sodelovnju s človekom pa jih uvršča tudi med odlične športne pse.

Primož & Katja

- Bela & Alfa & Quant & LiLu -

Pozdravljeni na naši spletni strani!
Sva Primož & Katja v družbi 3 Švicarskih belih ovčarev: Bela, Alfa in Quant in male yorkice LiLu. Kuži so del najine družine in skupaj uživamo na vsakem koraku!

Dneve radi preživljamo aktivno, obdani z neokrnjeno naravo. Obožujemo vodo v vseh fizikalnih stanjih, tek, rumeno teniško žogico, neskončne gozdne poti in vedno nove izzive. Ker naravnost obožujemo izzive, tekmujemo in se preizkušamo v številnih kinoloških disciplinah, glavni cilj pa ostaja na FCI Obediencu (- poslušnosti) in sledenju. 

Najini kužki nama polepšajo prav vsak dan in to srečo in veselje rada deliva z drugimi! Čudovit karakter in čut za ljudi, ki ga Švicarski beli ovčar premore se v tujini že dolgo uporablja za različne terapije s psi. Tudi sama sva si želela, da najini kuži pomagajo tudi pomoči potrebnim. Sanje so se nam uresničile v Društvu za terapije s psi “Tačke Pomagačke“. Skupaj smo izšolali prvega psa terapevta pasme Švicarski beli ovčar v Sloveniji, na kar sva še posebej ponosna!

–  Naš moto –

Noben izziv ni prevelik in noben cilj previsok, da ga ne bi mogli doseči in uresničiti naših sanj! 

Švicarski beli ovčar

vom Weissen Unterberg

Švicarski beli ovčar je vsestransko uporaben pes, ki je hkrati odličen družabnik in družinski kuža ter zaradi svojega stabilnega karakterja primeren tudi za raznovrstne kinološke športe (od poslušnost, sledenje, reševalnja, kot terapevtski pes, ipd).

 

Švicarski beli ovčarski pes je dokaj mlada in v splošnem zdrava pasma. Pomembno je poudariti, da je zdravje mladičkov v največji meri odgovornost vzrediteljev.
Kot mikro, družinska vzreditelja Švicarskih belih ovčarjev vom Weissen Unterberg  se zavzemava za zdrave in karakterno stabilne mladičke in pasemsko tipične predstavnike pasme. Naši kuži so del družine, prav tako kot naši mladički, ki so od prvega dneva z nami v dnevnih prostorih hiše in odraščajo v družinskem okolju. Želiva jim dati najboljši možen začetek v življenje, zato se z njimi intenzivno ukvarjava po preizkušenem programu. Mladički pri nama spoznajo najrazličnejše ljudi, otroke, živali, okolja, zvoke, poke, mesto,… so navajeni na vožno v avtomobilu, obiske mestnih središč, veterinarja, pasjega frizerja,…

Imava izredno visoke kriterije izbire paritvenih kombinacij, saj le tako lahko izpolniva cilje, ki sva si jih zadala in vzrejava pse z najmanjšim tveganjem zdravstvenih težav in tipične predstavnike pasme. Kot povratna informacija na najino delo imajo vsi naši mladički pregledane kolke in komolce in so testirani za pasemsko tipične genske bolezni (klik na povezavo za ogled zdravstvenih rezultatov). Starši naših mladičkov imajo pregledane kolke, komolce in hrbet, opravljen pregled srce in oči, opravljen test sluha ter so testirani in zdravi za pasemsko tipične bolezni: MDR1DM.

Mladički

Švicarski beli ovčar

Iščete novega družinskega člana?

Vljudno ste vabljeni da nas pokličete ali nam pišete
(040 584 514 ali info@vomweissenunterberg.eu),
da se dogovorimo za spoznavni obisk.

Tako odrasli kuži kot mladički so pri nas pomemben del družine in živijo z nami v bivalnih prostorih hiše. Velik poudarek dajemo na socializaciji mladičkov in se maksimalno potrudimo, da dobijo najboljšo možno popotnico v življenje!

Vsem lastnikom smo 24/7 na voljo za vsa vprašanja in pomoč in si želimo, da ostanemo v stiku tekom celega življenja psa.

Radi bi VAS spoznali!

Veseli bomo vašega sporočila/klica ...

error: Content is protected !!