vom Weissen Unterberg
– družinska vzreja športnih Švicarskih belih ovčarjev –

IGP3 done again!

Quant did it again!

Švicarski beli ovčar – mladički

Iščete mladička? Si želite Švicarskega belega ovčarja?

Švicarski beli ovčar – kakšen je njegov karakter?

Kakšni so Švicarski beli ovčarji? Kako se obnašajo?

Mladički

Švicarski beli ovčar

O nas

Dobrodošli na naši spletni strani!
Smo mlada družinica, ki si ne predstavlja dneva brez pasje družbe.

Kuži so del naše družine in skupaj uživamo na vsakem koraku! Dneve radi preživljamo aktivno, obdani z neokrnjeno naravo. Obožujemo vodo v vseh fizikalnih stanjih, tek, sprehode, teniško žogico in neskončne gozdne poti. Ker naravnost obožujemo izzive, redno treniramo in tekmujemo v številnih kinoloških disciplinah, glavni cilj pa ostaja na FCI Obediencu (poslušnost), agilityiju in sledenju. 

Najini kužki nam polepšajo prav vsak dan in to srečo in veselje radi delimo z drugimi! Čudovit karakter in čut za ljudi, ki ga Švicarski beli ovčar premore se v tujini že dolgo uporablja za različne terapije s psi. Tudi mi si želimo, da naši kuži pomagajo pomoči potrebnim. Skupaj z v Društvom za terapije s psi “Tačke Pomagačke” smo izšolali prvega psa terapevta pasme Švicarski beli ovčar v Sloveniji, na kar sva še posebej ponosna! Sedaj že naš drugi samček opravlja delo terapevtskega psa in osrečuje otroke in starejše po bolnicah, rehabilitacijskih centrih in drugih ustanovah v Sloveniji.

–  Naš moto –

Noben izziv ni prevelik in noben cilj previsok, da ga ne bi mogli doseči in uresničiti sanje! 

Švicarski beli ovčar

vom Weissen Unterberg

Švicarski beli ovčar je vsestransko uporaben pes, ki je hkrati odličen družabnik in družinski kuža ter zaradi svojega stabilnega karakterja in vsestranskosti primeren za raznovrstne kinološke športe (od poslušnost, sledenje, agilitija, IPO/IGP, reševalnja,…) ter za delo terapevtskega psa, psa pomočnika, vodnika, itd.

 

Švicarski beli ovčarski pes je dokaj mlada in v splošnem zdrava pasma. Pomembno je poudariti, da je zdravje mladičkov v največji meri odgovornost vzrediteljev.
Kot mikro, družinska vzreditelja Švicarskih belih ovčarjev vom Weissen Unterberg  se zavzemamo za zdrave in karakterno stabilne mladičke in pasemsko tipične predstavnike pasme. Naši kuži so del družine, prav tako kot naši mladički, ki so od prvega dneva z nami v dnevnih prostorih hiše in odraščajo v družinskem okolju. Želiva jim dati najboljši možen začetek v življenje, zato se z njimi intenzivno ukvarjava po preizkušenem programu. Mladički pri nama spoznajo najrazličnejše dražljaje, ljudi, otroke, živali, okolja, zvoke, poke, mesto,… so navajeni na vožno v avtomobilu, obiske mestnih središč, veterinarja, pasjega frizerja,…

Imava izredno visoke kriterije izbire paritvenih kombinacij, saj le tako lahko izpolniva cilje, ki sva si jih zadala in vzrejava pse z najmanjšim tveganjem zdravstvenih težav in tipične predstavnike pasme. Kot povratna informacija na najino delo imajo vsi naši mladički pregledane kolke in komolce in so testirani za pasemsko tipične genske bolezni (klik na povezavo za ogled zdravstvenih rezultatov)Starši naših mladičkov imajo poleg obveznih zdravstvenih testov (kolki in komolci) opravljene tudi dodatne preglede (rtg hrbta, opravljen pregled srca in oči, opravljen test sluha ter so testirani in zdravi za pasemsko tipične bolezni: MDR1DM).

Mladički

Švicarski beli ovčar

Iščete novega družinskega člana?

Vljudno ste vabljeni, da se nam predstavite preko spodnjega obrazca:

 Lastnikom naših mladičkov smo 24/7 na voljo za vprašanja in pomoč in si želimo, da ostanemo v stiku tekom celega življenja psa.

Imate vprašanje za nas?

Veseli bomo vašega sporočila!

error: Content is protected !!