New family member

New family member

Nekega marčevskega večera lenarim in brskam po spletu, kot med facebook sporočili, tam kjer so navadno le reklame, opazim sporočilo, ki pritegne mojo pozornost. Je od neke gospe, ki se je name obrnila s prošnjo, da bi ji pomagala poiskati dom za še ne 5 letnega belega švicarskega ovčarja, saj se sama seli v tujino. Hitro odgovorim, saj mi je pisala že skoraj mesec nazaj. Nato pa mi misli preplavijo glavo, razmišlam kako težko je odditi v tujino ter doma pustiti znance, prijatelje, družino ter najbolj zvesto bitje – svojega kuža.
Nasljednje jutro pa me med predavanjem na faksu zmoti vibriranje telefona, ki naznani nova sporočila od gospe s švicarjem. Bolj kot berem, bolj sem prepričana, da se še isti dan odpravimo pogledat gospo in kuža, da vsaj vemo pri čem smo in kako lahko pomagamo. In smo šli. Nekaj minut stran iz Ljubljane nas je pričakala hiša obdana s travniki ter prijazna gospa in kuža pasme beli švicarski ovčar. Seveda je bila z nama tudi Bela, ki je navdušena nad pasjo družbo skočila iz avta in se zapodila v igro. Midva pa sva z gospo prijetno pokrmljala, saj veste pasjeljubcem nikoli ne zmanjka materiala za pogovor.
Po prihodu domov nama kuža, ki potrebuje nov dom ni dal miru. In tako sva razmišljala, se pogovarjala in premlevala, kako bi bilo če kuža vzameva kar midva?
Kljub vsej ljubkosti, ki jo kuži premorejo, je nenazadnje skrb za novega kuža velika odgovornost. Takšno odločitev je treba skrbno premisliti, saj ko je enkrat kuža doma, bo skupaj z vami še vsaj naslednjih 10 let, ne glede na to, da bo v tem času kar nekajkrat deževalo, bo treba iti na dopust, bo kuža zbolel,… in prav vsakič bo kuža z vami in vi boste odgovorni zanj, za njegovo obnašanje, njegovo zdravje,…
Po skrbnem premisleku je naš dom bogatejši za novega družinskega člana – belega švicarskega ovčarja Monda 🙂
Trenutno se kuži skupaj z nami še navajajo na novo situacijo, vendar mislim da nam gre kar vredu.

ENG: One evening in March I was checking my facebook messeges, when a message attracted my attention. It was from a lady who contacted me with a request. She also has a 5 year old swiss white shepherd, but she is leaving Slovenia because she found a new job in the UK. She asked us for help to find a new home for her WSS. I answered quickly because the message was already 1 month old.
I was thinking how hard that is, going to a foreign county and leave everything behind you, to make a new start… 
The next day I became a message of the lady with the WSS. The more I read her messages the more I was decided to go and at least check if the dog is ok and how we can help. We went to a village near Ljubljana where they live, we talked and talked about everything about her dog. It was everything okey with him, he had a nice smile and was very playful… 
At home then we were talking about the situation if we take the WSS. We know this is a big responsibility for at least the next 10 years, and there will be many wonderful moments but also some hard to overcome. But at the end we decided to take him. So we are proud owners of our new WSS, we call him Mond! ; )
Here are some pics how we are doing with the new family member:

katja

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!