Slovenian cost

Slovenian cost

Prazniki se počasi iztekajo, mi pa smo jih izkoristili kot se je le dalo!
Prejšni vikend smo se skupaj s še nekaj lastniki belih švicarskih ovčarjev odpravili na potep po slovenski obali. Dobili smo se v Fiesi od koder smo se nato odpravili proti Piranu. Kljub slabi napovedi je bilo vreme na naši strani in nas razveselilo s poletnimi temperaturami in sončkom. Čeprav je morje še dokaj hladno, pa to za naše kosmatince ni bila šrevelika ovira za brezskrbno čofotanje v slani vodi :))
ENG: There were short public holidays in Slovenia and we tried to enjoy as much as we could.! 🙂
Last weekend we were in Fiesa (Slovenian coast) with some other owners of white swiss shepherds. Together with our dogs we went for a walk from Fiesa to Piran and back. Although the forecast was really bad, the weather was great at the end, sunny and hot as in the summer. And our dogs know how to enjoy it, they were swimming and playing in the sea as crazy 😉

photo: Martin Smerdel

photo: Martin Smerdel

photo: Martin Smerdel

photo: Martin Smerdel

photo: Martin Smerdel
photo: Martin Smerdel
(Bela on the left, and Mond is going for the camera ;))
photo: Martin Smerdel
Ker se kar ne naveličamo drug drugega in ker je pogled na zadovoljne in razigrane kuže res nekaj najlepšega smo se v sredo znova dobili v Preddvoru in znova je bilo super fajn. Bela je bila kot ponavadi, ko je v okolici voda, mokra od glave to kremplčkev na tačkah. Najhujše je, da se premočena Bela spremeni v sestradanega hrta, ko priraca iz vode. A vendarle njena kilaža je normalna, tudi veterianar in Belin vzreditelj menita, da ni presuha, konec koncev pa bo tudi s starostjo še nekaj pridobila na teži.
Mond počasi napreduje s socializacijo v pasji družbi. Tokrat je že užival v igri z Belo in še eno psičko. Nažalost pa je do samcev še vedno agresiven. Pomanjkanje pasje družbe v njegovi preteklosti se pokaže že doma, ko ga Dona vabi v igro, on pa jo le začudeno opazuje, češ kaj pa hočeš od mene. Po pogovoru z našim inštrujtorjem iz pasje šole sva se odločila, da Mondu kupiva nagobčnik in mu tako omogočimo igranje tudi v številčnejši pasji družbi in s samci. Upajmo, da se bo tako postopoma navadil in sprostil tudi ko bo več psov okoli njega. 
ENG: You will say that we stick together all the time, but what is actually better than happy and playful dogs? So we went for a walk to Preddvor again. Bela was running and playing around for almost 3 hours with other white swiss shepherds. On the other hand Mond is not so well socialized with other dogs yet, especially he does not go well with male dogs. We were very happy that he was able to play with Bela and another female this time. Because of his problems with male dogs we are going to buy him a muzzle, and we hope that slowly he will get familiar with group of dogs and male dogs. 


____________________________________________________________________________
stila  – najcenejše hladno stiskano bio konopljino olje v Sloveniji
14,00€ za 0,5L
BREZPLAČNA DOSTAVA v Kranju in okolici!
naročila na: 051 323 851 ali 040 870 364  ali www.stila.si  

katja

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!