Bela is one year with us

Bela is one year with us

Dnevi kar bežijo, kmalu bo minilo že eno leto od kar sva Belo pripeljala k nama domov. In od takrat se je marsikaj zgodilo, verjetno se še spomnite ko se je našemmu krdelu pridružil še 5 letni beli švicarski ovčar Mond. In ko se ozreš nazaj in se spomniš tako dobrih kot tudi nekoliko slabših trenutkov, si ne moreva predstavljati, kako bi bilo če teh čudovitih kužev ne bi bilo v najinem življenju. Polepšajo nama prav vsak dan, ga naredijo bolj navihanega, spontanega ter vedno postrežejo z novimi izzivi in ugankami.
Kot bi si mislil marsikdo, da je lastnik tisti, ki  uči svojega psa, pa sva prepričana, da se prav kot lastnik in vodnik od svojega psa lahko največ naučiš ter spoznaš samega sebe.

ENG: Days go by so fast that it is almost a yeas since we got Bela to our home. Since that lot of things happened, on of the biggest for sure is the arrival of  Mond to our pack. And when you look back and remember all the good and not so good things, we couldn’t be more happy that we have such wonderful dogs who makes our live perfect. Some would say that the owner is one who teach his dog, but we are sure that as a owner of a dog you are able to learn and also discover so many thing about yourself.

Our pack 🙂
photo: Drago Vogrinec

Skupaj s prihodom Bele v najin dom pa sva začela tudi podrobneje spoznavati to čudovito pasmo belih švicarskih ovčarjev. Kdo pravzaprav je Beli švicarski ovčar?
Ko se sprehajaš z belčkom se nemalokrat zgodi, da te mimoidoči vstavijo in navdušeno pohvalijo kakšen lep kuža je s teboj, kmalu sledi vprašanje kakšna pasma je to..
Beli švicarski ovčar je potomec Nemškega ovčarja, ločena vzreja se je začela v 20.stoletju, ko so začeli ločeno vzrejati mladiče iz legel nemških ovčarjev, ki so nosili recesivni gen za belo dlako. Beli švicarski ovčarji so izjemno inteligentni in učljivi psi, do svoje družine so neizmerno pripadni, in iz lastnih izkušen vam lahko poveva, da naju najina kuža budno spremljata ves čas sprehoda in se ne oddaljita za več kot 10 metrov. Hkrati pa je za to pasmo tudi značilno, da so do tujcev nekoliko zadržani in nezaupljivi. Za večino belčkev, ki sva jih v tem času spoznala to drži, tudi za najino Belo. Že od kar je prišla k nama je do tujecev nekoliko zadržana, vendar se z vztrajnim delom in pozitivno motivacijo to vidno izboljšuje.
Po drugi strani pa so švicarski ovčarji neverjetni z otroki. Potrpežljivo se pustijo božati, tudi bolj “grobo” brez da bi pokazali kakršno koli nezadovoljstvo. Do otrok so tudi izjemno potrpežljivi in pazljivi.
Če si želite pobližje spoznati bele švicarske ovčarje bomo veseli vsakega vašega zanimanja, naše kontaktne podatke najdete tukaj: https://kennelbellevue.wix.com/swisswhiteshepherd
ENG: Together with arrival of Bela to our home we get to known so much more about this beautiful breed. It’s happening all the time that during the walk passersby say how beautiful dogs we have and ask us about the breed. Who actialy is White swiss shepherd?
White swiss shepherd 
is a descendant of the German Shepherd. Separate breeding started in the 20th century, when they started separate breeding puppies from litters of German Shepherds who carried the recessive gene for white coat. White Swiss Shepherd Dogs are extremely intelligent and trainable dogs, to their family are immensely loyal and we can tell you that our dogs follow closely all the time during walks and they do not drift by more than 10 meters. At the same time the white swiss shepherds sometimes can be shy and distrustful to foreigners. For most of white swiss shepherds that we know is this quite true also for our Bela. Ever since she came to us she is a little bit she to foreigners, but with hard work and positive motivation she improved markedly. 
On the other hand, Swiss Shepherd are unbeatable with children, even if they are more “rough”, white swiss shepherd will not show any form of dissatisfaction. 

photo: Drago Vogrinec

photo: Drago Vogrinec

photo: Drago Vogrinec

katja

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!