EE puppies: Volhard test

EE puppies: Volhard test

On Monday puppies were 7 weeks old (49days). With 49 days of age the puppy is neurologically complete and it has the brain of an adult dog and this is the best time to test their characters. We did Volhard test also known as PAT test (Volhard Puppy Aptitude Test). Puppies were tested in unfamiliar room by the tester who they do not know.

I have to say, the results made us really proud! From first to the last puppy, all happily approached to the tester and gave hundred kisses! They didn’t care much about sound distractions and they all showed stability in the last exercise and investigate the umbrella!

With mostly 3’s and 4’s I believe they will be perfect companions and with no bigger deviation, selection will be really hard!

 

//SLO:// V ponedeljek so mladički dopolnili 7 tednov (49dni). Z 49 dnevi so možgani mladičkov dokončno razviti in enaki odraslemu psu. To je tudi idealen čas za test karakterjev, sedaj se namreč ne spreminjajo več zaradi samega razvoja in odraščanja, ampak mladički le še pridobivajo izkušnje in se izoblikujejo na podlagi njih.

Mladički so opravili Volhard test poznan tudi kot PAT test (Volhard Puppy Aptitude Test). Mladički so bili testirani v neznani sobi, preizkuševalec pa je bila oseba, ki je mladički ne poznajo.

In rezultati naju naredijo še posebaj ponosne! Vseh 10 korenjakov je veselo, z mahajočimi repki pristopilo k neznani osebi in delilo poljubčke! Niso se ozirali na močno zvočno distrakcijo in prav si so pokazali stabilnost pri zadnji vaji (odpiranja dežnika – tega do sedaj ravno z namenom testa še niso doživeli) in z zanimanjem pristopilo k dežniku.

S komaj kaj odstopanji in večinoma 3kami in 4kami bo odločitev kam gre kateri mladiček še posebaj težka! Vendar glede na ocena, bomo prav vsi odlični družabniki! <3

Video coming soon…

katja

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!